• Home
 • Aigiorama project

Aigiorama project.

Χτίζουμε το μεγαλύτερο online αρχείο σχετικά με το Αίγιο και την Αιγιάλεια!

 

1. Τι είναι το Aigiorama project:
Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε η εταιρία Raster και προσωπικώς ο διευθυντής της Χρήστος Κ. Μαυρόγιαννης για τη συγκέντρωση, καταγραφή, διατήρηση, διάσωση, αναπαραγωγή και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση με σκοπό την ελεύθερη και δωρεάν διάθεση και διακίνηση υλικού (κειμένου, εικόνας και ήχου από διάφορες πηγές) μέσω Διαδικτύου σχετικά με την ιστορία του Αιγίου και των πρώην Δήμων-κοινοτήτων-οικισμών που ενσωματώθηκαν στο σημερινό δήμο Αιγιάλειας με το σχέδιο Καλλικράτης για πληροφοριακούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Εννοώντας "ιστορία" εννοούμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη και πληρέστερη καταγραφή προσώπων, γεγονότων και αντικειμένων όπως (αλλά όχι μόνο): φωτογραφίες, έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, φωτοτυπίες, συλλογές, εκδόσεις κτλ), έγγραφα, μουσικά ή ηχητικά αποσπάσματα ή ολοκληρωμένα μουσικά έργα ή συνεντεύξεις, video επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, multimedia παρουσιάσεις, ιστοσελίδες κτλ.

  Η δημιουργία του Aigiorama project βασίστηκε πάνω στην κοινή και συνηθισμένη πρακτική της προσωπικής κατοχής κυρίως φωτογραφικού υλικού από τους πολίτες το οποίο όμως, ελλείψει ιδιαίτερης φροντίδας καταστρέφεται στερώντας έτσι από τις νεότερες γενιές υλικού χρήσιμου για την ιστορική καταγραφή.

2. Πως μπορεί να συμμετέχει κάποιος:
Η συμμετοχή στο Aigiorama project είναι δωρεάν και δεν απαιτεί κάποιου είδους αγορά προϊόντος ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση. Επίσης, η συμμετοχή είναι προσωπική: για το υλικό που μας δίνεται τηρούνται ορισμένα στοιχεία του εθελοντή (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) για μελλοντική χρήση και, κυρίως, για να είναι γνωστό σε ποιον ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα του συγκεκριμένου υλικού. Για να συμμετέχει κάποιος αρκεί να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ υλικού (και να ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ/INTERNET) όπως αυτό της παραγράφου 1. Υπενθυμίζουμε πως σκοπός είναι η συγκέντρωση, καταγραφή, διατήρηση, διάσωση, αναπαραγωγή και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση με σκοπό την ελεύθερη και δωρεάν διάθεση και διακίνηση του υλικού μέσω Διαδικτύου σχετικά με την ιστορία του Αιγίου και της Αιγιάλειας για πληροφοριακούς και ερευνητικούς σκοπούς.

3. Τι υλικό μπορεί να παράσχει κάποιος για να συμμετέχει:

 • Φωτογραφίες συμβατικές ή ψηφιακές, ή φιλμ, ή μικροφίλμ, ή διαφάνειες
 • Έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, φωτοτυπίες, συλλογές, εκδόσεις, καρτ-ποστάλ, ετικέτες, κάρτες επισκεπτηρίου κτλ) ή έγγραφα (πρωτότυπα).
 • Μουσικά ή ηχητικά αποσπάσματα ή ολοκληρωμένα μουσικά έργα ή συνεντεύξεις.
 • Video επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, multimedia παρουσιάσεις.
 • Ιστοσελίδες κτλ.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΛΙΚΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ. ΤΟ Aigiorama.gr και η Raster/Χρήστος Κ. Μαυρόγιαννης που είναι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας και αποκλειστικά υπεύθυνος για το Aigiorama project ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ/ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

4. Πως θα γίνεται η διάθεση του υλικού:
Το υλικό δημοσιεύεται μόνο μέσα από την ιστοσελίδα Aigiorama.gr . Για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων υπάρχει μέσα σε αυτό το site ρητή αναφορά όρων χρήσεως και σχετικών περιορισμών ως προς τη διάθεση του υλικού την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Φυσικά, ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΡΗΤΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ, ΠΟΙΟΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΜΕΡΟΣ Ή ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ Aigiorama.gr . ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Ή ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Ή ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ Aigiorama.gr

Επίσης, ακριβώς επειδή ένας από τους σκοπούς αυτής της αρχειοθέτησης είναι η διατήρηση και διάσωση σπάνιου αρχειακού υλικού για πληροφοριακούς και ερευνητικούς σκοπούς καθίσταται σαφές ότι μπορεί και είναι θεμιτό να γίνουν αναφορές είτε στο υλικό, είτε στα ονόματα των ιδιοκτητών που συγκεντρώνονται από εμάς (ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ) για λόγους μελλοντικής αναζήτησης. Σε κάθε περίπτωση, το Aigiorama.gr συνιστά το αυθεντικό υλικό να παραδίδεται προς φύλαξη στο αρμόδιο προς τούτο Τοπικό Ιστορικό Αρχείο Αιγίου που είναι το επισήμως και αρμοδίως υπεύθυνο για τη διάσωση και φύλαξη τέτοιου υλικού.

ΡΗΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ raster/Χρήστος Κ. Μαυρόγιαννης. Εξαιρείται καθ' εαυτή η ίδια η ιστοσελίδα Aigiorama.gr η οποία είναι μεν κερδοσκοπικού χαρακτήρα όσον αφορά το σκοπό της, αλλά ΡΗΤΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ Ή ΑΛΛΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΧΕΤΑΙ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ή/και ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία