► Περισσότερος κιν/γράφος

► Περισσότερες Διαδρομές

► Περισσότερα DVD

► Περισσότερο gaming
Gameworld.gr

► Περισσότερα βιβλία

► Περισσότερη Μουσική

Δήμαρχοι Αιγίου, Στάθης Θεοδωρακόπουλος

Στάθης Θεοδωρακόπουλος

(Αίγιο 1944)

O Στάθης Θεοδωρακόπουλος είναι πολιτικός, πρώην Δήμαρχος Αιγίου. Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1944. Είναι ο πρώτος από τους τρείς γιούς του Πολυδώρου και της Αικατερίνης Θεοδωρακοπούλου.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο Αιγίου και εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Εισήχθη και Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε έφεδρος Ανθυπολοχαγός στις ένοπλες δυνάμεις στο οικονομικό τμήμα.

Διορίσθηκε Δικηγόρος λαμβάνοντας άδεια επαγγέλματος το έτος 1974 και εκτοτε ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου στο Αίγιο. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας του Υποκαταστήματος Αιγίου από το 1978 έως το 1981.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ

 • Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος φοιτητικών παρατάξεων και ήδη ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση.
 • Κατήλθε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 1974 με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Νικήτα Μίχαλου.
 • Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος τα έτη 1976 έως και 1978.
 • Παραιτήθη προκειμένου να κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Νικολάου Κουνινιώτη στις δημοτικές εκλογές του 1978. Εξελέγη και διατέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου κατά την τετραετία 1978- 1982, με τον ίδιο δε συνδυασμό εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και κατά την τετραετία 1982-1986.
 • Εν συνεχεία συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Λεωνίδα Σιαβελή στις δημοτικές εκλογές του 1986 και διατέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου την τετραετία 1986 – 1990, με τον ίδιο δε συνδυασμό εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και κατά την τετραετία 1990-1994 ότε και επανεξελέγη με τον ίδιο συνδυασμό και διατέλεσε εκ νέου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου κατά την τετραετία 1994-1998. 
 • Την τετραετία 1998-2002 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και στις δημοτικές εκλογές του 2002 ηγήθηκε ως επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ». Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος κατά την τετραετία 2002 -2006.
 • Το έτος 2006 ηγήθηκε εκ νέου ως επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ» και την τετραετία που ακολούθησε ήτο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγίου
 • Το 2010 εξελέγη Δήμαρχος Αιγιαλείας με τον συνδυασμό Δημοτική Συσπείρωση Αιγιαλείας.

Είναι παντρεμένος με την Συμβολαιογράφο Αιγίου Σοφία Θεοδωρακοπούλου και έχει γυιό τον Πολύδωρο, δικηγόρο επίσης στο επάγγελμα. Φυσιολάτρης και φίλος της ορειβασίας και του κυνηγίου. Έχει αναπτύξει πλούσια συγγραφική λαογραφική δραστηριότητα και έχει δημοσιεύσει πλειάδα χρονογραφημάτων στον τοπικό τύπο. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία