► Περισσότερος κιν/γράφος

► Περισσότερες Διαδρομές

► Περισσότερα DVD

► Περισσότερο gaming
Gameworld.gr

► Περισσότερα βιβλία

► Περισσότερη Μουσική

Πως να αποξηράνετε σωστά την κορινθιακή σταφίδα

Η περιοχή της Αιγιάλειας όπως και όλη η βόρεια πλευρά της Πελοποννήσου φημίζεται για την παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας. Είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες. Η κορινθιακή σταφίδα θεωρείται δικαίως ένα super food που δεν πρέπει να λείπεια από το καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών μας. Εκτός από τα φαγητά τις σαλάτες και τα γλυκά, η σταφίδα καταναλώνεται σκέτη χαρίζοντας μας τα πολύτιμα κι ευεργετικά συστατικά της. Παρότι όμως είναι ένα ντόπιο προϊόν, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε πως να αποξηράνουμε σωστά τη σταφίδα;

Για την παραδοσιακή αποξήρανση σταφίδας θα χρειαστούμε: λαμαρίνα, σχάρα και τουλπάνι (ή αλλιώς τούλι).

Επιλέγουμε φρούτα που είναι ώριμα, αλλά γερά (όχι χτυπημένα ή στουμπηγμένα) και αφήνουμε τα τσαμπιά ως έχουν, ολόκληρα. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αν το τσαμπί είναι πολύ χοντρό, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια για πιο γρήγορη αποξήρανση. Βάζουμε τη σχάρα πάνω στη λαμαρίνα κι ακουμπάμε πάνω τα τσαμπιά σε αραιές αποστάσεις μεταξύ τους για να αερίζονται και να λιάζονται σωστά.

Τα σκεπάζουμε με το τούλι και τα αφήνουμε σε δυνατό ήλιο για αρκετές ημέρες. Ελέγχουμε τακτικά και αναποδογυρίζουμε τα τσαμπιά για να στεγνώσουν και να ξεραθούν καλά. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμη η σταφίδα, κουνάμε απαλά το τσαμπί και αν η σταφίδα πέφτει με ευκολία τότε είναι έτοιμη.

Μαδάμε προσεκτικά όλα τα τσαμπιά και φυλάμε τη σταφίδα σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, τοποθετώντας ενδιάμεσα δαφνόφυλλα. Προσοχή, η σταφίδα πρέπει να στεγνώσει καλά γιατί η παραμικρή υγρασία θα μας δημιουργήσει μούχλα. Μπορούμε επίσης να τη στεγνώσουμε, προς το τέλος, στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία για μεγαλύτερη σιγουριά. Όταν είναι έτοιμη, φυλάμε τη σταφίδα σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι.

Πηγή

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία