Παλέτες κατασκευή, εμπόριο και διανομή Μουστής ΟΕΕ
 • Home
 • → Πολιτική
 • → Δήμαρχοι

Δήμαρχοι Αιγίου, Στάθης Θεοδωρακόπουλος

Στάθης Θεοδωρακόπουλος (Αίγιο 1944)

O Στάθης Θεοδωρακόπουλος είναι πολιτικός, πρώην Δήμαρχος Αιγίου. Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1944. Είναι ο πρώτος από τους τρείς γιούς του Πολυδώρου και της Αικατερίνης Θεοδωρακοπούλου.

Διαβάστε Περισσότερα

Δήμαρχοι Αιγίου, Απόστολος Καραφωτιάς

Απόστολος Καραφωτιάς

Γεννήθηκε στην Ελαία Φωκίδος από πατέρα Αχαιό. Μεγάλωσε στο Αίγιο, φοιτήσας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Αρρένων. Υπήρξε αθλητής στίβου στην Ε.Φ.Α. και ποδοσφαιριστής του Παναιγιαλείου.

Διαβάστε Περισσότερα

Γεώργιος Παναγόπουλος

Γεώργιος Παναγόπουλος(Αίγιο 1910 - Αίγιο 1988)

Δήμαρχος Αιγίου, ο πρώτος της Μεταπολίτευσης (1975-1978). Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1910 και το πατρικό του σπίτι βρισκόταν στην οδό Πετμεζά. Γιος του γνωστού συμβολαιογράφου της εποχής, Δημητρίου Παναγόπουλου (ο οποίος καταγόταν από τα Αγριβέϊκα, οικισμό του χωριού Άγιος Κωνσταντίνος κοντά στο Αίγιο). Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά το πέρας των σπουδών του επέστρεψε στο Αίγιο όπου άσκησε τη δικηγορική. Το καλοκαίρι του 1940 γνωρίστηκε με τη Πίπη Παναγοπούλου (απλή συνωνυμία) με την οποία παντρεύτηκαν στις 24 Ιουλίου του 1943.

Διαβάστε Περισσότερα

Ινοκέντιος Ρωμανιώλης

Ιννοκέντιος Ρωμανιώλης(Inoccentio Romanioli).
(Ανκόνα Ιταλίας 1805 - Αίγιο 1874)

Έκτος κατά σειρά δήμαρχος του Αιγίου (1854 - 1866). Γεννήθηκε το 1805 στην Ανκόνα της Ιταλίας από Ιταλούς γονείς και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος επαναστατικών οργανώσεων της Ιταλίας (πιθανότατα των Καρμπονάρων) που αντιμάχονταν την Αυστριακή κατοχή. Θέλοντας να ξεφύγει από τη σύλληψή του καταδιωκόμενος ήλθε στην Ελλάδα το 1831 και κατατάχτηκε στο στρατόπεδο της Βόνιτσας στην οποία ακόμη διεξάγονταν μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Με την πλήρη απελευθέρωση της περιοχής ήλθε στο Αίγιο όπου άσκησε το ιατρικό επάγγελμα. Η επιλογή του Αιγίου για την εγκατάστασή του πιθανώς έχει να κάνει με τη γνωριμία του με τον Αναστάσιο Λόντο με τον οποίο υπήρξαν συμφοιτητές στη Μπολόνια. Στο Αίγιο θα παντρευτεί και θα φέρει μαζί του τον πατέρα του, την αδελφή του και την ανιψιά του, Μαργαρίτα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσης