Παλέτες κατασκευή, εμπόριο και διανομή Μουστής ΟΕΕ

φαράγγια, natura 2000, Ποτάμια

Φαράγγι Σελινούντα, Μπάρμπας-Κλωκός

Σε απόσταση επτά περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα αρχίζει η περιοχή ειδικής προστασίας Μπάρμπα και Κλωκού που διασχίζεται απ τὸ φαράγγι του Σελινούντα. Η συνεχής παρουσία σπάνιων πουλιών και η ποικιλία και ιδιαιτερότητα της χλωρίδας καθιστούν αυτόν τον οικότοπο μοναδική εμπειρία.

Στην περιοχή της σκήτης του Οσίου Λεοντίου και της Μονής Ταξιαρχών εμφανίζεται -η τελευταία ίσως- αποικία του Γύπα στο Μοριά. Χρυσαετοί, φιδαετοί, κραυγαετοί, βραχοκιρκινέζια... κάνουν την εμφάνισή τους ανάμεσα στα 139 είδη που έχουν παρατηρηθεί. Δάση Κεφαλληνιακής Ελάτης, Χαλεπίου Πεύκης και αείφυλλα πλατύφυλλα με ποικιλία ειδών, συμπληρώνουν ένα φυσικό διάκοσμο άπειρου κάλλους.

Ο Σελινούντας από το ύψος της γέφυρας των Μελισσίων

Οι ορεινοί όγκοι Μπάρμπα και Κλωκού, όπως και το φαράγγι του ποταμού Σελινούντα, είναι προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (κωδ.! GR2320005) και καλύπτονται από ειδική περιβαλλοντική μελέτη που εκπονήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και πιο συγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Nέο smartphone HTC One A9

  Nέο smartphone HTC One A9

  Το νέο smartphone One A9 παρουσίασε η HTC και η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει σε μεγάλα καταστήματα σε όλο τον κόσμο μέσα στον Νοέμβριο.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

 • T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  Ένα μπλουζάκι που απεικονίζει γραφικά την ένταση, τη συχνότητα και το ρυθμό του ήχου στο χώρο όπου βρίσκεστε, χάρη στο ενσωματωμένο equalizer που ευαισθητοποιείται ανάλογα με την μουσική που παίζεται.

  Περισσότερα

Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσης