Παλέτες κατασκευή, εμπόριο και διανομή Μουστής ΟΕΕ

Ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Ο Ναός προϋπήρχε του 1700 καθώς αναφέρεται στο ενετικό κτηματολόγιο της Βοστίτσας, αλλά δεν ξέρουμε την ακριβή χρονολογία.

Κατά πως φαίνεται θεμελιώθηκε εκ νέου το 1712 και ολοκληρώθηκε το 1718 σε ρυθμό Βασιλικής σύμφωνα με την επιγραφή που υπάρχει στην είσοδο του ναού και αναφέρει ότι: «ανηγέρθη εκ βάθρων ο Θείος ούτος και πάνσεπτος ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, δια δαπάνη εμού του ελαχίστου Νικολάου Συρικοπούλου, Έτος 1718, Απριλίου 15».

Έκτοτε καταστράφηκε από πυρκαγιά κατά την Τουρκοκρατία, ξανακτίστηκε, έπαθε ζημιές από τους δυο μεγάλους σεισμούς τον 19ο αιώνα, ανακαινίστηκε το 1840 και ξανακτίστηκε το 1896. Ο ναός έχει πολλές αγιογραφίες του διάσημου αγιογράφου Κωνσταντίνου Φανέλλη ο οποίος έχει διακοσμήσει και το τέμπλο του ναού.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Nέο smartphone HTC One A9

  Nέο smartphone HTC One A9

  Το νέο smartphone One A9 παρουσίασε η HTC και η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει σε μεγάλα καταστήματα σε όλο τον κόσμο μέσα στον Νοέμβριο.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

 • T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  Ένα μπλουζάκι που απεικονίζει γραφικά την ένταση, τη συχνότητα και το ρυθμό του ήχου στο χώρο όπου βρίσκεστε, χάρη στο ενσωματωμένο equalizer που ευαισθητοποιείται ανάλογα με την μουσική που παίζεται.

  Περισσότερα

Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσης