► Περισσότερος κιν/γράφος

► Περισσότερες Διαδρομές

► Περισσότερα DVD

► Περισσότερο gaming
Gameworld.gr

► Περισσότερα βιβλία

► Περισσότερη Μουσική

Χορωδία Αιγίου 1933, Φιλαρμονική Αιγίου

Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος

Ο σημερινός Αρχιμουσικός, Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής Αιγίου και της Χορωδίας Αιγίου. Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα απ’ όπου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 8 ετών στην τοπική Δημοτική μπάντα. Στα 14 του παίζει και διευθύνει νεανική ορχήστρα ελαφράς μουσικής και στα 17 του ιδρύει στο Αίγιο την μπάντα των προσκόπων (μοναδική στην Ελλάδα). Στο Αίγιο περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1970, κατόπιν εξετάσεων, διορίζεται στην Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα της Ελλάδος απ’ όπου αποχώρησε το 2003 όντας Διευθυντικό στέλεχος μετά από εθελουσία έξοδο που πραγματοποίησε η Τράπεζα.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής. Εϊναι κάτοχος πτυχίων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ακορντεόν, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Διεύθυνσης Ορχήστρας.


Παρακολούθησε μαθήματα Σχολής Πνευστών, στην τάξη τρομπονιού με τον μαέστρο Spiro Antonio Biferno. Φοίτησε σε σεμινάρια Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας στη Βουδαπέστη με το διάσημο μουσικολόγο Ιβάν Παρκάι, στο Βελιγράδι με τον καταξιωμένο Μαέστρο-Συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς και στην Ελλάδα με τους Στ. Βασιλειάδη, Α. Αινιάν και Αντ. Κοντογεωργίου.
Έχει συνεργαστεί με Σολίστες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς επίσης με μεγάλα χορωδιακά και ορχηστρικά σχήματα.
Έχει τιμηθεί για την κοινωνική και μουσική προσφορά του από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, το Μουσικό Πανεπιστήμιο Τζούμπρια (Σερβία), τη Νομαρχία Αχαΐας, το Δήμο Καλαβρύτων και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Το έτος 2005 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση Μαέστρου από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδος για την επιτυχημένη του πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας, στη φιλολογική αίθουσα «Παρνασσός» των Αθηνών, από τον υφ. Παιδείας, κ. Καλό, εκπρόσωπο του πρωθυπουργού.


Είναι μέλος της Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών Ελλάδος και ανήκει στην Ένωση Ελλήνων Αρχιμουσικών. Από το 1985 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της Φιλαρμονικής Εταιρίας Αιγίου «Ευτέρπη» (Μπάντα, Ορχήστρα, Νεανική Χορωδία) και από το 1989 των χορωδιακών τμημάτων της Χορωδίας Αιγίου 1933 (Μικτή Χορωδία, Λυρικό τμήμα, Μικρό Χορωδιακό σχήμα, Ανδρικό τμήμα). Με τα ως άνω καλλιτεχνικά σχήματα έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία