► Περισσότερος κιν/γράφος

► Περισσότερες Διαδρομές

► Περισσότερα DVD

► Περισσότερο gaming
Gameworld.gr

► Περισσότερα βιβλία

► Περισσότερη Μουσική

Γιώργος Κανελλόπουλος, Εκδότες εφημερίδων Αιγίου, Ανδρέας Βαρελάς, Σπύρος Κανελλόπουλος, Φωνή του Αιγίου, Αιγιώτης, Ράδιο Αίγιο, Πολιτικές επισημάνσεις, Μαρία Κανελλοπούλου, Γιάννα Κανελλοπούλου, Η Αιγιάλεια, Βασίλης Τσερεντζούλιας, Τέμενη

Γιώργος Κανελλόπουλος (1940-2013)

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος ήταν εκδότης και καταγόταν από την Τέμενη Αιγιαλείας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως ιπτάμενος φροντιστής στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Ως φοιτητής αρθρογραφούσε στην εφημερίδα "Καθημερινή" της Ελένης Βλάχου. Είχε διατελέσει διευθυντής του τμήματος Ιπταμένων της ΟΑ, αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ (Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας) και επειδή το σαράκι της δημοσιογραφίας υπήρχε μέσα του, λόγω του ότι ο πατέρας του Σπύρος Κανελλόπουλος ήταν εκδότης της εφημερίδας "Φωνή του Αιγίου" (έτος ίδρυσης 1936), εξέδωσε και την εφημερίδα "Η Πτήση" της ΟΣΠΑ. Μιλούσε 4 γλώσσες και είχε βαθιά μόρφωση και καλλιέργεια, όπως και σπουδαίες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Από το 1988 που συνταξιοδοτήθηκε επέστρεψε στο Αίγιο και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία-αρθρογραφία στην εφημερίδα του αειμνήστου Ανδρέα Βαρελά, "Αιγιώτης". Τον Ιανουάριο του 1991 μαζί με τον συνάδελφό του δημοσιογράφο Βασίλη Τσερεντζούλια ξεκίνησαν την έκδοση της εφημερίδας "Αιγιάλεια", η οποία κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Υπήρξε ενεργό στέλεχος της τοπικής κοινωνίας και η αρθρογραφία του διακρινόταν για την ευθικρισία και την οξυδέρκειά της. Παράλληλα, παρουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκπομπές πολιτικού σχολιασμού στο Ράδιο Αίγιο με τον τίτλο "Πολιτικές επισημάνσεις".

Ήταν παντρεμένος με τη Διονυσία Διαμαντοπούλου από το Λόγγο Αιγιαλείας και είχε δύο κόρες, την Μαρία (σοπράνο της Λυρικής Σκηνής) και τη Γιάννα (ηθοποιό).

Πηγές

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία