Call of Duty, Activision

Call of Duty: Black Ops ΙΙΙ (Activision)

To Call of Duty: Black Ops ΙΙΙ έχει να αντιμετωπίσει τις ίδιες προκλήσεις όπως το Advanced Warfare και το Ghosts πριν από αυτό: πως παίρνεις ένα παιχνίδι σταθμό για αυτή τη γενιά και να το εξελίξεις για την επόμενη; Από τις ψυχροπολεμικές θεωρίες πίσω από το Black Ops του 2010 και του 2012 έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και μετά τις αλλαγές του Black Ops 2, που δεν θα τις έλεγε κανείς ακριβώς τέλειες, με το 3 αλλάζει πάλι η κατεύθυνση με μια μεγάλη επένδυση στο συνεργατικό παιχνίδι στο campaign του παιχνιδιού και την εισαγωγή νέως στοιχείων στη δημιουργία χαρακτήρων.

Για πρώτη φορά στη σειρά επιτρέπεται να δημιουργήσεις ένα χαρακτήρα με πολλές επιλογές στην εθνικότητα, ενώ για πρώτη επίσης φορά μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αρσενικό ή θηλυκό πρωταγωνιστή που έχει πλήρη φωνητικά δεδομένα και ηθοποιία μέσα σε ένα παράξενο περιβάλλον δράσης:

Αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός στρατιώτη που τραυματίζεται άσχημα κατά την διάρκεια μιας αποστολής, αναρρώνει και αντιλαμβάνεται ότι πολλά έχουν αλλάξει ως προς την αντιμετώπιση των αποστολών αλλά και των καταστάσεων γύρω του. Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της ιστορίας είναι το αντικείμενο που πραγματεύεται. Δείχνει ξεκάθαρα τον κίνδυνο που έρχεται για το ανθρώπινο γένος και την κατάληξη που θα έχει από την αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας μέσω του συνδυασμού ανθρώπου με μηχανή. Στο Black Ops III οι πληγωμένοι στρατιώτες αποκτούν προσθετικά άκρα, με υπεράνθρωπες ιδιότητες, συνδεδεμένα σε μια κεντρική νοημοσύνη που ονομάζεται DNI (Direct Neural Interface). Το DNI επιτρέπει την άμεση επικοινωνία μεταξύ των ομάδων, αλλά παράλληλα σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή είναι στο έλεος όσων ελέγχουν το DNI.

Το σκηνικό, αν και το concept είναι πολύ καλό, χάνει στην υλοποίηση. Οι σκηνές δράσης που ενώνουν τα διαλείμματα είναι λίγο ξεκάρφωτες πάντως, ενώ και οι διάλογοι μάλλον σε βγάζουν από τη ροή του παιχνιδιού. Καλοδεχούμενη η αλλαγή στο ύφος δηλ. (που είναι πολύ κινηματογραφίστικη, για να το πούμε αλλιώς), αλλά too much για ένα campaign.

Το gameplay πρέπει να είναι από τα καλύτερα της σειράς, με πολλές εναλλαγές στα σκηνικά. Οι πίστες είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος, άρα η στρατηγική αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει μια εύκολα εξηγήσιμη ροπή περισσότερο προς την ευχαρίστηση του online game (4 άτομα ταυτόχρονα πλέον σε ένα campaign ενώ και κάθε αποστολή πλέον ξεκινά από ένα κρησφύγετο - κέντρο επιχειρήσεων). Είτε μας αρέσει, είτε όχι το Call of Duty είναι ΤΟ παιχνίδι για online gaming, αυτό είναι το πιο γνωστό του χαρακτηριστικό εξαρχής.

Μια από τις πολλές προσθήκες στο παιχνίδι (στο multiplayer) είναι η εμφάνιση των ειδικοτήτων (Specialists System) οι οποίες περιλαμβάνουν 9 χαρακτήρες με δυο διαφορετικές ιδιότητες ο καθένας, δηλ. συνολικά 18 διαφορετικά στυλ. Κάθε ειδικότητα έχει το δικό της σύστημα ξεκλειδώματος, που είναι ανεξάρτητο από το γενικό σύστημα των XP για τα όπλα και τα level. Οι ειδικότητες έχουν πολλές διαφορετικές μεταξύ τους παραμέτρους και δίνουν ένα επιπλέον επίπεδο στρατηγικής στους παίκτες για τη χρήση τους αναλόγως την περίσταση.

Καινούρια προσθήκη είναι και το Black Market μέσω του οποίου μπορούμε να ανταλλάξουμε κερδισμένα cryptokeys με διάφορα τυχαία αντικείμενα όπως, calling cards και καμουφλάζ για τα όπλα. "Καινούριο" ...αλλά παλιό είναι η επιστροφή της λειτουργίας Theater. Κάθε παιχνίδι που τελειώνουμε καταγράφεται στους servers της Activision και είναι διαθέσιμο από εμάς για κατέβασμα και μοντάρισμα.

Τέλος καινούριο Zombie Mode όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 4 χαρακτήρσες μέσα σε ένα σκοτεινό περιβάλλον - και πολύ δύσκολο.

Συνολικά, το Call of Duty: Black Ops3 είναι μια επαναφορά σε έναν παλιό, δοκιμασμένο και επιτυχημένο δρόμο. Πιο γρήγορο shooting, πιο πολύ δράση, πιο κλειστά campaign, αλλά και λίγο κοινότοπο σενάριο.


Τίτλος :Call of Duty: Black Ops ΙΙΙ
Consoles: PS4/XBox/PC
Website: Πλαίσιο
Facebook page
Τιμή : 59,99 (in shop) / 57,99 (online)

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

  • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

    Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

    Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

    Περισσότερα

  • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

    Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

    Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

    Περισσότερα

  • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

    Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία