► Περισσότερος κιν/γράφος

► Περισσότερες Διαδρομές

► Περισσότερα DVD

► Περισσότερο gaming
Gameworld.gr

► Περισσότερα βιβλία

► Περισσότερη Μουσική

Δήμαρχοι Αιγίου, Γιώργος Περπής

Γιώργος Περπής

(Αίγιο 1953)

Πρώην Δήμαρχος Αιγίου (2002 - 2006). Γόνος πολυμελούς οικογένειας, ήταν άριστος μαθητής στο δημοτικό και στο γυμνάσιο. Στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου και ασκούσε το λειτούργημα του δικηγόρου από το 1978. Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στο φοιτητικό κίνημα της εποχής, στους φοιτητικούς και αντιδικτατορικούς αγώνες. Είχε ενεργό συμμετοχή στην έντονη πολιτική περίοδο της δεκαετίας του ’70, στους αγώνες του Πολυτεχνείου και στη δράση των πολιτικών κομμάτων της περιόδου. Παράλληλα το 1974 βοήθησε ως φοιτητής, στις πρώτες δημοτικές εκλογές στην αυτοδιοίκηση στο Αίγιο με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Αιγιαλέων Σπουδαστών (Σ.Α.Σ.).

Από το 1978 συνίδρυσε δημοτικές παρατάξεις με συνεχή παρουσία στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής. Εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος με μονοσταυρία το 1982. Έγινε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το 1983-84. Την ίδια χρονιά εξέδωσε την εφημερίδα "Πρωτοπορία" με Διευθυντή Σύνταξης τον Νίκο Λημναίο. Η εκδοτική αυτή προσπάθεια, πάντως, δεν μακροημέρευσε.

Το 1996 ήλθε σε σύγκρουση με τον Αλέκο Μέγαρη και αποχώρησε από τη δημοτική παράταξη της ΔΑΔΔΑ της οποίας ήταν μέλος.Το 1997 ίδρυσε την δημοτική παράταξη Ενωτική Δημοτική Πρωτοβουλία (ΕΔΗΠ). Εκλέχτηκε επικεφαλής της παράταξης αυτής και πήρε μέρος στις εκλογές του 1998 εκλεγόμενος δημοτικός σύμβουλος παίρνοντας ποσοστό 18,5%.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2002 εκλέχτηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Αιγίου με ποσοστό 53,23% στο δεύτερο γύρο. Η Δημοτική Αρχή υπό τον Γιώργο Περπή, αν και ιστορικά είναι νωρίς να κριθεί, διακρίθηκε περισσότερο για τις ενδοπαραταξιακές έριδες, παρά για το έργο της, το οποίο πάντως, αν και αξιόλογο, μέλλει να κριθεί περαιτέρω. Αν και τα μέλη της ΕΔΗΠ προέρχονταν από μια κοινή πορεία περίπου 10 χρόνων (μερικοί περισσότερο), εν τούτοις απογοήτευσε σχετικά γρήγορα τους υποστηρικτές της, κυρίως στον τομέα του Πολιτισμού, αλλά και στον τομέα της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Αιγίου, όπου παρέλαβε ένα υψηλό έλλειμμα για να το παραδώσει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα. Το "πείραμα της ΕΔΗΠ", όπως τείνει να περάσει στην τοπική ιστοριογραφία, θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα - όπως και άλλα πολυσυλλεκτικά δημοτικά σχήματα στην ελληνική περιφέρεια, άλλωστε - αν είχε καταφέρει εγκαίρως να ξεπεράσει την έντονη κομματικοποίησή του.

Ο Γιώργος Περπής είναι παντρεμένος με την επίσης Αιγιώτισσα Βασιλική (Σίλα) Φραντζή και έχει ένα γιο, το Γιάννη.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία