► Περισσότερος κιν/γράφος

► Περισσότερες Διαδρομές

► Περισσότερα DVD

► Περισσότερο gaming
Gameworld.gr

► Περισσότερα βιβλία

► Περισσότερη Μουσική

Νικόλαος Καφούσιας

(Αίγιο 1950 - )
Καθηγητής Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Νικόλαος Καφούσιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Μετά το Λύκειο φοίτησε, με υποτροφία , στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και έλαβε το πτυχίο του, με άριστα, το 1973. Το 1977 έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από την Φυσικομαθηματική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου στο γνωστικό αντικείμενο της Μηχανικής των Ρευστών.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, το 1978, στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, ως Ειδικός Επιστήμονας, και το 1980 διορίσθηκε Επιμελητής στο  Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Με την εκλογή του στην θέση του Καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος, το 1992, ολοκλήρωσε την Ακαδημαϊκή του εξέλιξη μέσα σε μια δεκαετία.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του αδειών, συνεργάσθηκε ερευνητικά με το Πανεπιστήμιο του Liverpool, με το Κέντρο Θεωρητικής Μηχανικής του Udine της Ιταλίας και με το Polytechnic Institute of Technology  του Πανεπιστημίου του Blacksbourg της Virginia των Η.Π.Α. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Συνέδρια , Εθνικά και Διεθνή, και έχει δημοσιεύσει 60 Επιστημονικές Εργασίες σε Περιοδικά του Εξωτερικού. Στο ερευνητικό του έργο υπάρχουν, μέχρι σήμερα, πάνω από 500 αναφορές από ξένους ερευνητές. Έχει συγγράψει τέσσερα Διδακτικά Συγγράμματα στο επιστημονικό του αντικείμενο και είναι ο συγγραφέας του Κεφαλαίου 2, του Τόμου 10, της Αμερικανικής Εγκυκλοπαίδειας με τίτλο: “ Encyclopedia of Fluid Mechanics”, Gulf Publishing Company, Houston, U.S.A.

Διδάσκει στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος του καθώς επίσης και το μάθημα Αρχές Περιβαλλοντικής Φυσικής στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Μαθηματικών,  μέλος των Επιστημονικών Εταιρειών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε), της Ελληνικής Εταιρείας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής (Ε.Ε.Θ.Ε.Μ) και της Ελληνικής Εταιρείας Υπολογιστικής Μηχανικής (ΕΛ.ΕΤ.ΥΜ). Είναι κριτής (Referee) πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έχει επιβλέψει πολλές Διδακτορικές Διατριβές καθώς και Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Εργασίες φοιτητών. Τα επιστημονικά και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στο γνωστικό αντικείμενο της Μηχανικής των Ρευστών,  της Αεροδυναμικής, της Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής, των Προβλημάτων Μεταφοράς σε Οριακό Στρώμα και των  Βιομαγνητικών  Ρευστών.

Ο κ. Καφούσιας είναι 56 ετών, παντρεμένος με την Λουκία Λιγδοπούλου και έχουν ένα υιό.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου του Συνοικισμού Νικολάου Πλαστήρα «Ο ΑΙΓΙΕΥΣ». Μέσα από την δράση του στον Σύλλογο, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής, εντοπίζει και καταγράφει  τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα γνωστοποιεί στους αρμόδιους φορείς και προσπαθεί για την επίλυσή τους.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία