► Περισσότερος κιν/γράφος

► Περισσότερες Διαδρομές

► Περισσότερα DVD

► Περισσότερο gaming
Gameworld.gr

► Περισσότερα βιβλία

► Περισσότερη Μουσική

Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων

Ο   Σύλλογος   Κεφαλλήνων   &   Ιθακησίων Αιγιαλείας  &   Καλαβρύτων  «Ο Αγ. Γεράσιμος», είναι ένας ιστορικός Σύλλογος και ιδρύθηκε στο Αίγιο, το 1955. Έχει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα.

Γίνεται από πλευράς του, μία συστηματική προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Επτανήσων και της πατρίδας μας γενικότερα    και   γι’  αυτό  έχει δημιουργήσει:

► Την Ορχήστρα «ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ», με αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό της, πετυχημένες παρουσιάσεις, άριστες κριτικές από έμπειρους γνώστες της μουσικής και φυσικά μεγάλη αποδοχή από το φιλόμουσο κοινό. Στην Ορχήστρα μαθαίνουν όλες οι ηλικίες Μαντολίνο – Κιθάρα – Πνευστά - Ακορντεόν  και γνωρίζουν από κοντά την Επτανησιακή μουσική παράδοση. Το ρεπερτόριο που  ακολουθεί, είναι οι Κεφαλονίτικες - Επτανησιώτικες Καντάδες και το ποιοτικό Μελωδικό Ελληνικό τραγούδι.  Μέλη της Ορχήστρας μπορούν να γίνουν όλοι οι συμπολίτες μας που το επιθυμούν, συμπληρώνοντας  σχετική αίτηση. Τη Διεύθυνση  της Ορχήστρας έχει  ο έμπειρος μουσικός,  Πάνος  Πιερράτος.

► Τη  «ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», μία σημαντική παρουσία στο χώρο της πολυφωνικής χορωδίας, με συναυλίες που έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση στο φιλόμουσο κοινό. Μέλη στη Χορωδία μπορούν να γίνουν όλοι οι συμπολίτες μας που το επιθυμούν, συμπληρώνοντας  σχετική αίτηση. Τη Διεύθυνση της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας έχει η  Σολίστ Αλίκη Ζαφείρη, Σοπράνο, ένα σημαντικό φωνητικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και  με μεγάλη εμπειρία στο Χορωδιακό Τραγούδι.

► Το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, που διδάσκονται σε μικρούς και μεγάλους  Ζωγραφική, Αγιογραφία, Χαρακτική, Σχέδιο Καρτούν, από τον αριστούχο απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θύμιο  Αργυράτο. Μέλος στο Εικαστικό Τμήμα μπορεί να γίνει όποιος το επιθυμεί, συμπληρώνοντας  σχετική αίτηση.

► Την ΙΟΝΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, που βρίσκεται στο στάδιο εμπλουτισμού της, καθώς και οργάνωσής της. Η βιβλιοθήκη δέχεται δωρεές από ιδιώτες και φορείς. Μία βιβλιοθήκη ανοικτή σε όλο τον κόσμο και με  θέματα που καλύπτουν πολλά ενδιαφέροντα.. Η βιβλιοθήκη θα παρέχει υπηρεσίες όπως υπηρεσία δανεισμού, υπηρεσία εξυπηρέτησης, πληροφόρησης και κατεύθυνσης χρηστών, υπηρεσία υποστήριξης της ανάγνωσης, της εκπαίδευσης και της προώθησης της ψυχαγωγίας, υπηρεσία διάθεσης του χώρου, υπηρεσία διάθεσης μηχανημάτων εντός της βιβλιοθήκης, υπηρεσία χρήσης Διαδικτύου εντός της βιβλιοθήκης.       Στόχος της βιβλιοθήκης είναι η διάδοση του βιβλίου και προσπάθειά της, η δια βίου  εκπαίδευση.  Δημιουργείται χώρος εξοπλισμένος με  Αναγνωστήριο και ήδη έχει δημιουργηθεί ξεχωριστή οργανωμένη αίθουσα  Διαλέξεων – Εκδηλώσεων. Επιδίωξη της Ιόνιου Βιβλιοθήκης είναι η συνεργασία με άλλες βιβλιοθήκες, Δήμους, Ιδρύματα, φορείς, το Εθνικό Κέντρο βιβλίου, Πανεπιστημιακές κοινότητες. Το e-mail της βιβλιοθήκης είναι : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Σύλλογος  έχει οργανώσει και οργανώνει  πολλές επιτυχημένες επιστημονικές ημερίδες με θέματα που αφορούν την υγεία, τους σεισμούς της Κεφαλονιάς και του Αιγίου κλπ.

Έχει φιλοξενήσει πολλούς μουσικούς συνθέτες όπως τον Γιάννη Σπανό , τον Μίμη Πλέσσα και μουσικά σχήματα όπως την 70μελή Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς, την 50μελή ορχήστρα εγχόρδων και χορωδία του μουσικού σχήματος «Abrasevic» από τη Σερβία, τη Χορωδία Αργοστολίου κλπ.

Ο Σύλλογος οργανώνει πολλές εκδρομές ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές. Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται  με πολλούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της ευρύτερης περιοχής μας, προσφέροντας συλλογικά στην Πολιτιστική Ανάπτυξη της πόλης μας. Διαθέτει οργανωμένη αίθουσα Διαλέξεων – Εκδηλώσεων & Συναυλιών με ηχητικό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Αλλες πληροφοριες

  • Δ/νση : Ανδρονοπούλου 12, 25100, Αίγιο.
  • Τηλ. – Φαξ : 26910.62562.
  • Κιν. : 697-6262-626
  • E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Social Media: Facebook profile

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

  • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

    Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

    Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

    Περισσότερα

  • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

    Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

    Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

    Περισσότερα

  • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

    Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία