• Home
 • → Τύπος
 • → Εφημερίδες

Δ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1975-2005

Στην τριακονταετία 1975-2005 ο τοπικός τύπος διέγραψε εξαιρετικά λαμπρή πορεία, με κυρίαρχο θέμα και ζωηρές διαμάχες γύρω από τα δημοτικά πράγματα και τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Δήμου. Σ' αυτή την περίοδο η γενεσιουργός αιτία της έκδοσης μερικών καλών και μαχητικών εφημερίδων, ήταν η υποστήριξη δημοτικών παρατάξεων στην προσπάθεια τους να δώσουν στον ηγέτη το αξίωμα του δημάρχου.

Διαβάστε Περισσότερα

Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 1900-1945

Αναγνωστόπουλος Ιωάννης: Συμπολίτης που είχε ζωηρή ανάμειξη στα τοπικά ζητήματα. Συμμετείχε στα κοινά, πότε ως δημοτικός παράγοντας και πότε ως δημοσιογράφος και ως εκδότης εφημερίδων. Το ξεκίνημα του έγινε το 1900 όπου μαζί με τον Ανδρέα Φιλιππόπουλο εκδώσανε την πολιτικοσατιρική, τοπική εφημερίδα ο «ΒΑΤΡΑΧΟΣ». Οι πολιτικοί κύκλοι της πόλης του είχαν προσάψει το παρατσούκλι «Ξυντάρης». Την επόμενη χρονιά (1901) κυκλοφόρησε τη δική του εφημερίδα «ΑΜΥΝΑ» με ενδιαφέροντα κείμενα για την πολιτική ζωή της χώρας και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Μέσα στο 1902 προχώρησε στην έκδοση άλλων δύο εφημερίδων. Πρώτα τον «ΕΡΓΑΤΗ» που ήταν η πιο βραχύβια δημοσιογραφική του προσπάθεια και στη συνέχεια την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ», μέσα από τις στήλες της οποίας άσκησε αυστηρή κριτική στις υποθέσεις του Δήμου που τις διαχειρίζονταν ο τότε δήμαρχος.

Διαβάστε Περισσότερα

Γενική Ανασκόπηση του Τύπου της Αιγιάλειας

Μέσα στα χρόνια (από το 1866 μέχρι σήμερα) το Αίγιο είχε 70 εφημερίδες, άλλες μικρές κι άλλες μεγάλες, άλλες περιστασιακές κι άλλες με κύρος, με άρτια συγκρότηση και με πολλά χρόνια, λαμπρή εκδοτική πορεία. Πάντως η έκδοση 70 εφημερίδων, μέσα σε 133 χρόνια σημαίνει πώς η πόλη μας, κάθε δύο περίπου χρόνια, είχε και μια νέα εφημερίδα. Και να σκεφθεί κανείς ότι στις τρεις τελευταίες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, ο ενεργός πληθυσμός του Αιγίου, ήταν μόλις 4.500 άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα

Γ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 1945-1974

Η τρίτη περίοδος του τοπικού τύπου αφορά την, αμέσως μετά τον πόλεμο και τη Γερμανική Κατοχή, εποχή, που στάθηκε πολύ δύσκολη, καθώς χρειάζονταν κοπιαστική προσπάθεια για να πετύχουμε τα παρακάτω σημαντικά:

 • Να χτίσουμε τη νέα ζωή πάνω στα ερείπια του πολέμου.
 • Να ξεφύγουμε από τη νέα συμφορά των δύο εμφύλιων πολέμων.
 • Να αποκτήσουμε ψυχική ηρεμία και δημιουργικό πνεύμα.

Για τον τοπικό τύπο, από το 1945 μέχρι τη Χούντα, το 1967, είχαμε μία δύσκολη και «ηρωική» εικοσαετία. Όχι μόνο για τις Αιγιώτικες εφημερίδες, αλλά και για όλους τους τομείς της δράσης και της κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Α' ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1866-1900

Αλεξανδρόπουλος Αλέξανδρος: Γιος του Πολύδωρου Αναγνώστη Αλεξανδρόπουλου. Μετά τις σπουδές του διακρίθηκε, στην Αθήνα, ως δημοσιογράφος. Εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης σε γνωστές Αθηναϊκές εφημερίδες, κυρίως τη δεκαετία 1870-1880. Το 1883 τον βρίσκουμε πρωτοπόρο σε αγωνιστικές εκδηλώσεις υπέρ της Μακεδονίας. Αργότερα εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και διορισθείς διέπρεψε ως νομάρχης και ως Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Συνέγραψε νομικά και οικονομικά βιβλία με βάση την επιστημονική του μόρφωση.

Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία