Πως να αποξηράνετε σωστά την κορινθιακή σταφίδα
Η περιοχή της Αιγιάλειας όπως και όλη η βόρεια πλευρά της Πελοποννήσου φημίζεται για την παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας. Είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες.
Η περιοχή της Αιγιάλειας όπως και όλη η βόρεια πλευρά της Πελοποννήσου φημίζεται για την παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας. Είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες.
Πρόκειται για μια ιδέα παλιά, παραδοσιακή που όμως προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά. Μια φέτα ψωμί αλειμμένη με σταφιδίνη σε μορφή κρέμας, τη θρυλική θρεψίνη
H κορινθιακή σταφίδα χρησιμοποιείται κυρίως σε παραδοσιακά αγγλικά γλυκά (πουτίγκα), σε μπισκότα, ως σνακ, στη μαγειρική και σε άλλες χρήσεις όπως η οξοποιία στην οποία οδηγείται η κατώτερη ποιότητας σταφίδα.