• Home
 • Αιγιάλεια
 • → Βιογραφίες

Ντούλα Μουρίκη

(Αμπελόκηποι Αιγιαλείας, 17 Ιουνίου 1934 - Αθήνα 25 Νοεμβρίου 1991)

Η Ντούλα (Αρχοντούλα) Μουρίκη ήταν Ελληνίδα πανεπιστημιακός, βυζαντινολόγος και ιστορικός τέχνης

Διαβάστε Περισσότερα

Μαρία Παναγιωτακοπούλου

Μαρία Παναγιωτακοπούλου

 

Η Μαρία Παναγιωτακοπούλου γεννήθηκε στο Αίγιο από γονείς δασκάλους την Ελένη Κουτρίκη και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Είναι φιλόλογος και εργάζεται στη Μέση εκπαίδευση.

Έχει γράψει θεατρικά έργα καθώς και το σενάριο δύο ντοκιμαντέρ για την κρατική τηλεόραση. Επίσης έχει κάνει θεατρική προσαρμογή στα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Η Σταχομαζώχτρα", "Ο Σημαδιακός", "Ο Αμερικάνος" και "Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη".

Διαβάστε Περισσότερα

Σάκης Παπαδημητρίου

Ο Σάκης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Αίγιο το 1961.

Ξεκίνησε νωρίς τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο και αργότερα στην κλασσική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια με σημαντικούς έλληνες και ξένους κιθαριστές όπως Κώστα Κοτσιώλη, Βαγγέλη Μπουντούνη, Λίο Μπρόουερ κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα

Παναγιώτης Μανέτας

Ο Παναγιώτης Μανέτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Μαρτίου 1973, αλλά μεγάλωσε και ζει στο Αίγιο από μικρή ηλικία. Υπήρξε 4ος Ολυμπιονίκης στα 100μ και 5ος στα 200μ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στη κατηγορία Τ36.

Διαβάστε Περισσότερα

Γεώργιος Κοντόπουλος, Μαθηματικός (Αίγιο 1928 - )

Γεώργιος Κοντόπουλος
Ο Γεώργιος Κοντόπουλος γεννήθηκε στο Aίγιο το 1928. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αναγορεύτηκε διδάκτορας το 1953. Διετέλεσε τακτικός καθηγητής της Αστρονομίας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (1957-1975) και Αθήνας (1975-1996). Kατά την περίοδο 1962-1998, δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια των H.Π.A. (Yale, Harvard, MIT, Cornell, Chicago, Maryland, Florida State) και στο Πανεπιστήμιο του Mιλάνου.

Φίλιππος Οικονόμου (Ελίκη 1936, - )

Φίλιππος Οικονόμου(Βασισμένο σε κείμενο της Λυγίας Κωνσταντινίδου, Μουσικολόγου - ερευνήτριας): Ο Φίλιππος Οικονόμου γεννήθηκε στην Ελίκη Αιγιαλείας το 1936 και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα μελέτησε Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική κοντά στον περίφημο μουσικοδιδάσκαλο Θεόδωρο Χατζηθεοδώρου τον Φωκαέα, Καθηγητή του Ελληνικού Ωδείου Αθηνων.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Ανδρικόπουλος (Αίγιο 1930, - )

Ο Γιάννης Ανδρικόπουλος γεννήθηκε το 1930 στο Αίγιο και από δέκα επτά χρονών ασχολήθηκε με ό,τι στη συνέχεια θα αποδεικνύονταν οι δυο μεγάλες αγάπες του: τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε το 1947 δημοσιεύοντας ποιήματά του από τις σελίδες της "Ελληνικής Δημιουργίας" του Σπ. Μελά, περιοδικό στο οποίο υπήρξε ο νεότερος συνεργάτης μαζί με ηχηρά ονόματα της εποχής όπως ο Στρατής Μυριβίλης και ο Γεώργιος Δροσίνης. Κατά την επόμενη τριετία ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σ`όλα τα έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά με πλήθος εγκωμιαστικών σχολίων. Το 1952 εξέδωσε το λογοτεχνικό περιοδικό "Αχαϊκή Εστία".

Διαβάστε Περισσότερα

Φάνης Ζουρόπουλος

Ο δημοσιογράφος Φάνης Ζουρόπουλος αποφοίτησε από την σχολή δημοσιογραφίας του Σπύρου Μελά το 1973 και ανήκει στην πρώτη μεταπολιτευτική γενιά των εκδοτών - δημοσιογράφων της Αιγιάλειας και από τους πλέον γνωστούς και αναγνωρίσιμους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία