Παλέτες κατασκευή, εμπόριο και διανομή Μουστής ΟΕΕ

Αναστάσιος Λόντος, Δήμαρχοι Αιγίου

Αναστάσιος Λόντος (Αίγιο 1791 - 1856)

Υπήρξε ο πρώτος δήμαρχος Αιγίου από το 1833 έως το 1837. Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1791 και ήταν αδελφός του Ανδρέα Λόντου. Το 1819 πήγε στην Ιταλία όπου σπούδασε Ιατρική, αλλά θα διακόψει τις σπουδές του λόγω της Επανάστασης του 1821. Εκλέχτηκε αντιπρόσωπος της επαρχίας Βοστίτσας το 1823 και κατόπιν εκπροσώπησε την οικογένεια Λόντου στις Εθνοσυνελεύσεις και την επαναστατική Βουλή.

  Υπήρξε ένας μετριοπαθής πολιτικός ο οποίος προσπάθησε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να συμβιβάσει τα πράγματα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου που ξέσπασε μεσούσης της επανάστασης του 1821. Λίγο αργότερα θα είναι από εκείνους που θα πρωτοστατήσουν για την γενική αμνήστευση των αντιφρονούντων προς την επαναστατική κυβέρνηση και θα εκλέγεται βουλευτής επί των κυβερνήσεων Κουντουριώτη και μέχρι την έλευση του Καποδίστρια.

  Το 1833 ορίζεται δήμαρχος Βοστίτσας και το 1834 ο βασιλιάς Όθωνας ο Α΄ τον διόρισε Δικαστή στο Ναύπλιο. Το 1850 εκλέγεται βουλευτής Αιγιαλείας, το 1853 γίνεται γερουσιαστής, το 1855 για λίγο διάστημα υπουργός Δικαιοσύνης και για άλλο ένα μικρό χρονικό διάστημα υπουργός Εξωτερικών το 1856. Πέθανε κατά τα τέλη της ίδιας χρονιάς διατελώντας γερουσιαστής. 

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Nέο smartphone HTC One A9

  Nέο smartphone HTC One A9

  Το νέο smartphone One A9 παρουσίασε η HTC και η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει σε μεγάλα καταστήματα σε όλο τον κόσμο μέσα στον Νοέμβριο.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

 • T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  Ένα μπλουζάκι που απεικονίζει γραφικά την ένταση, τη συχνότητα και το ρυθμό του ήχου στο χώρο όπου βρίσκεστε, χάρη στο ενσωματωμένο equalizer που ευαισθητοποιείται ανάλογα με την μουσική που παίζεται.

  Περισσότερα

Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσης