► Περισσότερος κιν/γράφος

► Περισσότερες Διαδρομές

► Περισσότερα DVD

► Περισσότερο gaming
Gameworld.gr

► Περισσότερα βιβλία

► Περισσότερη Μουσική

Λίμνη Τσιβλού

Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού πάρκου Χελμού - Βουραϊκού σε υψόμετρο 700 μέτρων. Η επιφάνειά της καλύπτει λιγότερο από 200 στρέμματα ενώ το βάθος της φτάνει τα 80 μέτρα.

Η λίμνη δημιουργήθηκε μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση το 1913 όταν το βουνό Γερακάρι κατέπεσε και έφραξε τον ποταμό Κράθη. Η ονομασία της λίμνης προέρχεται από τον ομώνυμο οικισμό του Τσιβλού όπου ένα μέρος του θάφτηκε κάτω από τα νερά της. Σήμερα αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Γύρω από τη λίμνη κυριαρχούν τα έλατα, τα μαυρόπευκα και τα χαλέπια πεύκα. Η βλάστηση αποτελείται κυρίως από πλατάνια και καλαμιώνες. Επίσης υπάρχουν ιτιές στο νότιο κομμάτι της λίμνης και θα δείτε πολλούς κισσούς στους κορμούς των δέντρων. Το βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης αποτελείται κυρίως από σπαρτά, πουρνάρια, ασφάκες, λαδανιές και θυμάρι. Θα συναντήσετε επίσης αγριολούλουδα όπως κυκλάμινα, κολχικά, κίτρινα κρινάκια, παπαρούνες κ.α. καθώς και διάφορα είδη μανιταριών (κυρίως το φθινόπωρο).

Πλούσια είναι και η πανίδα της περιοχής καθώς υπάρχουν θηλαστικά όπως νυφίτσες, αλεπούδες, λίγες αγριόγατες και βίδρες, που όμως κυκλοφορούν τη νύχτα, αν είστε όμως παρατηρητικοί ίσως να δείτε τα ίχνη τους. Επίσης υπάρχουν δρυοκολάπτες (τρυποκάρυδοι), πουλιά των υγροτόπων όπως ο Σταχτοτσικνιάς, βάτραχοι και νερόφιδα.

Στη λίμνη ζουν πέντε είδη ψαριών: κυπρίνοι, πέστροφες και τα κουνουπόψαρα έχουν εισαχθεί. Ο κέφαλος του γλυκού νερού και η ντάσκα είναι ντόπια ψάρια της Πελοποννήσου.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία