Παλέτες κατασκευή, εμπόριο και διανομή Μουστής ΟΕΕ

Ο Ναός της Φανερωμένης (Κοιμήσεως της Θεοτόκου)

Είναι ο Μητροπολιτικός Ναός της πόλης.

Ο αρχικός ναός κτίστηκε το 1366 σύμφωνα με την επιγραφή που διέσωσε η Γαλλική Επιστημονική Αποστολή και τη δημοσίευσε το 1837 στα πρακτικά της (Τόμος Γ΄, σελ. 84) και η οποία αναφέρει τα εξής: «Αρχιερατεύοντος του Πανιερωτάτου και λογιωτάτου κυρίου Παρθενίου Παλ. Πατρών, ανηγέρθη ο πάνσεπτος ούτος και Θείος Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου της κοιμήσεως, εκ βάθρων δια συνδρομής και δαπάνης των τιμιωτάτων Αρχών Κενοριτών και λοιπών Χριστιανικής πολιτείας ταύτης, εν έτοι (ατξς) 1366 Μαρτίου 1 Ιησούς Χριστός νικά».

Ο ναός καταστράφηκε στον σεισμό του 1861 και ξανακτίστηκε όπως έχει σήμερα σε σχέδια του αρχιτέκτονος του περασμένου αιώνα, Ερνέστου Τσίλλερ. Ο ναός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (τα δύο από τα τέσσερα καμπαναριά που προβλέπονταν δεν ολοκληρώθηκαν ελλείψει χρημάτων). Tο προσεισμικό κωδωνοστάσιο της είχε σχεδιάσει ο ρώσος μοναχός B.Γ. Barsky.  Εντός του υπάρχουν αρκετές αγιογραφίες του διάσημου αγιογράφου Κωνσταντίνου Φανέλλη.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Nέο smartphone HTC One A9

  Nέο smartphone HTC One A9

  Το νέο smartphone One A9 παρουσίασε η HTC και η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει σε μεγάλα καταστήματα σε όλο τον κόσμο μέσα στον Νοέμβριο.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

 • T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  Ένα μπλουζάκι που απεικονίζει γραφικά την ένταση, τη συχνότητα και το ρυθμό του ήχου στο χώρο όπου βρίσκεστε, χάρη στο ενσωματωμένο equalizer που ευαισθητοποιείται ανάλογα με την μουσική που παίζεται.

  Περισσότερα

Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσης