Προτάσεις: Βαλιμήτικα

Τα Βαλιμήτικα είναι ένα ήσυχο παραλιακό χωριό το οποίο κατά τους χειμερινούς μήνες ζωντανεύει καθώς το επισκέπτονται όχι μόνο όσοι κατάγονται από αυτό, αλλά και όσοι επιθυμούν διακοπές για όλη την οικογένεια.

Στο κέντρο περίπου του χωριού υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου και δίπλα ακριβώς μια πλατεία με ηρώο. Αξίζει να επισκεφθείτε την ταβέρνα κάτω από τα πλατάνια δίπλα στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Στο ανοικτό θέατρο φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια κυρίως θεατρικές παραστάσεις και θέατρο σκιών. Στην αίθουσα του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου "Ο Αίολος" συχνά πραγματοποιούνται εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις. Με τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο μπορείτε να πάτε εκδρομές εκτός Αιγίου, καθώς ο "Αίολος" διοργανώνει εξορμήσεις όλο τον χρόνο.

Στην παραλία μπορείτε να απολαύσετε το ούζο ή τον καφέ όλο το χρόνο. Εκεί βρίσκεται και το γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο διαθέτει και πίστα μοντελισμού για όσους ασχολούνται με αυτό το χόμπι.

Για να πάτε στην δεύτερη παραλία προς τα Νικολέικα είναι πιο εύκολο να πάτε μέσω Τεμένης. αν και ο δρόμος είναι αγροτικός. Η πλαζ Βαλιμητίκων-Νικολεΐκων είναι από τις καλύτερες, σίγουρα η μεγαλύτερη και από τις πιο τουριστικές. Εκεί υπάρχουν μπαρ και καφέ, εστιατόρια κτλ.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία